Beleggingsbeleid StiPP

Elke maand betaalt u (in de Plusregeling samen met uw werknemer) de pensioenpremie aan StiPP. Wij beleggen deze pensioenpremie. Alleen de pensioenpremie is niet voldoende voor een goed pensioen. Ook sparen levert te weinig op. Daarom beleggen we, zodat het pensioenkapitaal verder kan groeien. Dit doen we maatschappelijk verantwoord, begrijpelijk en beheersbaar. Met aandacht voor de lange termijn én met een goede balans tussen risico en rendement.

Het bestuur van StiPP bepaalt het beleggingsbeleid en heeft hiervoor een aantal uitgangspunten afgesproken, zoals:

  • Het is belangrijk om de kosten te beperken;
  • StiPP belegt alleen in beleggingscategorieën die het hele bestuur begrijpt;
  • Maatschappelijk verantwoord beleggen vormt een integraal element van het beleggingsbeleid.

Kosten
Beleggen brengt kosten met zich mee. Die beleggingskosten houden we graag zo laag mogelijk. Want hoe minder kosten we maken, hoe meer geld er overblijft voor het opbouwen van uw pensioen. 

Risico
Wij beleggen het pensioenkapitaal van uw werknemer om opbrengst (rendement) voor u te behalen. Beleggingen kunnen ook in waarde dalen. Uw werknemer loopt dus beleggingsrisico.

Maatschappelijk Verantwoord Beleggen
Ons doel is om met de juiste beleggingen het pensioenkapitaal van uw werknemer verder te laten groeien. Dat doen we door te beleggen in organisaties, ondernemingen en initiatieven die rekening houden met de wereld om ons heen. We beleggen maatschappelijk verantwoord.

Bekijk hier ons strategisch beleggingsbeleid

> Terug naar Zo beleggen we