Uw pensioenuitkering

Uw pensioenuitkering

Stopt u met pensioen opbouwen bij StiPP? Wat er dan met uw pensioenkapitaal gebeurt, is afhankelijk van de hoogte van uw pensioenkapitaal op dat moment. Er zijn twee mogelijkheden. Of u krijgt een maandelijkse pensioenuitkering, of u ontvangt een eenmalige pensioenuitkering. Deze eenmalige pensioenuitkering krijgt u alleen als uw pensioenkapitaal lager is dan de afkoopgrens (€592,51 bruto per jaar voor 2024).

Uw maandelijkse pensioenuitkering

U krijgt van StiPP elke maand uw pensioenuitkering. Deze maandelijkse uitkering is aangekocht van het pensioenkapitaal dat u bij StiPP opbouwde en ontvangt tot uw overlijden.

Lees meer over uw maandelijkse pensioenuitkering

Uw eenmalige pensioenuitkering

Als u in aanmerking komt voor het afkopen van uw pensioen, ontvangt u van ons bericht. Heeft u zelf afkoop aangevraagd en komt u ervoor in aanmerking? Dan sturen wij u informatie toe.  

Lees meer over uw eenmalige pensioenuitkering

Belastingaangifte

Als u een pensioenuitkering ontvangt of uw pensioen heeft afgekocht, dan krijgt u in februari een jaaropgave. Deze heeft u nodig voor uw belastingaangifte.

Lees meer over uw jaaropgave

Pensioen niet goed berekend

StiPP doet haar uiterste best om geen fouten te maken in de pensioenadministratie. Toch komt het heel soms voor dat er in het berekenen van uw pensioen iets misgaat. Bijvoorbeeld als we niet de juiste gegevens hebben ontvangen of als er gegevens ontbreken. Uw pensioen kan dan te laag of te hoog zijn.

Lees meer over te laag of te hoog pensioen