Terugkeren in de sector

Wisselt u van baan in de sector? Welkom terug bij StiPP! U gaat direct vanaf uw eerste werkdag pensioen opbouwen. In welke regeling (Basis- of Plusregeling) u pensioen gaat opbouwen hangt af van in welke regeling u hiervoor pensioen opbouwde.

Geef altijd aan uw werkgever door dat u eerder bij StiPP pensioen heeft opgebouwd. Bekijk ook goed de onderstaande regels in de schema’s. Daarin ziet u in welke pensioenregeling u verder gaat met pensioen opbouwen. Dit hangt namelijk af van hoe lang het geleden is dat u pensioen bij StiPP heeft opgebouwd. Werkte u bij een werkgever die was vrijgesteld van de pensioenregeling van StiPP? Dan tellen die weken ook mee.

Wilt u weten of u eerder pensioen heeft opgebouwd bij StiPP en/of hoeveel pensioen u bij StiPP hebt opgebouwd? Op Mijn StiPP Pensioen vindt u dit overzicht.

Mijn pensioenverleden bekijken

Ik was deelnemer in de Basisregeling

Meer informatie
  • Heeft u 52 gewerkte weken deelgenomen aan de Basisregeling? Dan gaat u pensioen opbouwen in de Plusregeling.
  • Was de onderbreking tussen uw vorige en nieuwe uitzendovereenkomst korter dan 52 weken? Dan blijven uw gewerkte weken bij uw vorige werkgever meetellen. En komt u dus sneller in de Plusregeling.
  • Was de onderbreking langer dan 52 weken? Dan start u met deelnemen in de Basisregeling en werkt u eerst 52 weken voordat u over gaat naar de Plusregeling.

Let op! Het gaat voor de onderbreking van 52 weken om de periode tussen de twee uitzendovereenkomsten.

  • Heeft u 52 gewerkte weken deelgenomen aan de Basisregeling? Dan gaat u pensioen opbouwen in de Plusregeling.

Ik was deelnemer in de Plusregeling

Meer informatie
  • Gaat u binnen 26 weken weer bij een werkgever in de uitzend- en/of detacheringsbranche aan de slag? Dan bouwt u direct pensioen op in de Plusregeling.
  • Is het meer dan 26 weken geleden dat u voor het laatst deelnam in de Plusregeling? Dan wordt u eerst aangemeld voor de Basisregeling. Na 52 gewerkte weken in de Basisregeling stroomt u door naar de Plusregeling.

Uitzondering:

  • Is het korter dan 52 weken geleden dat u deelnemer was aan de Basisregeling? Dan bouwt u direct pensioen op in de Plusregeling.

Let op: het gaat voor de onderbreking van 26 en 52 weken om de periode tussen de twee uitzendovereenkomsten.

Wilt u meer weten?

HEJwje