Terugkeren in de sector

Had u voor uw nieuwe baan een andere baan? En bouwde u toen ook al pensioenkapitaal bij StiPP op? Dan verandert er niet altijd iets voor uw pensioen. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf in welke pensioenregeling u al eerder pensioenkapitaal heeft opgebouwd. En hoe lang geleden het is dat u pensioenkapitaal bij StiPP heeft opgebouwd. Soms tellen eerdere deelnames in de pensioenregeling mee in de berekening voor welke regeling u aangemeld wordt. Op Mijn StiPP Pensioen kunt u een overzicht vinden van de periodes waarin u pensioen heeft opgebouwd bij StiPP. Lees de uitleg waar u dit overzicht kunt vinden

Als er sprake is van eerdere deelname in de pensioenregeling van StiPP dan gelden vanaf 1 januari 2022 onderstaande regels. Werkte u bij een werkgever die was vrijgesteld van de pensioenregeling van StiPP? Dan tellen die weken vanaf 2022 ook mee.   

U was deelnemer in de Basisregeling

  • als u binnen 52 weken* weer bij een werkgever in de uitzend- en/of detacheringsbranche in dienst gaat, bouwt u direct verder op in de Basisregeling.
  • als u na een periode van 52* weken of langer weer bij een werkgever in de uitzend- en/of detacheringsbranche in dienst gaat, moet u eerst weer 8 weken werken (wachttijd) voordat u weer pensioen gaat opbouwen in de Basisregeling.

Let op: Het gaat voor de onderbreking van 52 weken om de periode tussen de twee uitzendovereenkomsten.

U was deelnemer in de Plusregeling

  • als u binnen 26* weken weer bij een werkgever in de uitzend- en/of detacheringsbranche in dienst gaat, bouwt u direct verder op in de Plusregeling.
  • als het korter dan 52* weken geleden was dat u deelnemer was aan de Basisregeling, gaat u direct verder opbouwen in de Plusregeling.
  • als u na een periode van 26* weken of langer maar korter dan 52* weken weer bij een werkgever in de uitzend- en/of detacheringsbranche in dienst gaat, en de deelname aan de Basisregeling is 52* weken of langer geleden, dan gaat u direct pensioen opbouwen in de Basisregeling. Na 52* weken in de Basisregeling stroomt u dan weer door naar de Plusregeling.
  • als u na een periode van 52* weken of langer weer bij een werkgever in de uitzend- en/of detacheringsbranche in dienst gaat, moet u eerst 8 weken werken voordat u weer pensioen gaat opbouwen in de Basisregeling.

Let op: Het gaat voor de onderbreking van 26 en 52 weken om de periode tussen de twee uitzendovereenkomsten.

* Deze termijn is niet gewijzigd per 1 januari 2022