Terugkeren in de sector

Had u voor uw nieuwe baan een andere baan? En bouwde u toen ook al pensioenkapitaal bij StiPP op? Dan verandert er niet altijd iets voor uw pensioen. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf in welke pensioenregeling u al eerder pensioenkapitaal heeft opgebouwd. En hoe lang geleden het is dat u pensioenkapitaal bij StiPP heeft opgebouwd. Soms tellen eerder gewerkte weken mee in de berekening voor welke regeling u aangemeld wordt. Dat noemen we opvolgend werkgeverschap. Hieronder zetten we de regels voor u op een rij.

U was deelnemer in de Basisregeling

  • als u binnen 52 weken weer bij een werkgever in de bedrijfstak gaat werken, bouwt u direct verder op in de Basisregeling.
  • als u na een periode van 52 weken of langer weer bij een werkgever in de bedrijfstak gaat werken, moet u eerst weer 26 weken werken (wachttijd) voordat u weer gaat opbouwen in de Basisregeling.

U was deelnemer in de Plusregeling

  • als u binnen 26 weken weer bij een werkgever in de bedrijfstak gaat werken, bouwt u direct verder op in de Plusregeling.
  • als u na een periode van 26 weken of langer maar korter dan 52 weken weer bij een werkgever in de bedrijfstak gaat werken, gaat u direct opbouwen in de Basisregeling. Na 52 gewerkte weken in de Basisregeling stroomt u dan weer door naar de Plusregeling.
  • als u na een periode van 52 weken of langer weer bij een werkgever in de bedrijfstak gaat werken, moet u eerst 26 weken werken voordat u weer gaat opbouwen in de Basisregeling.