Al een afkoopvoorstel van StiPP ontvangen

U heeft al een afkoopvoorstel ontvangen van StiPP. Heeft u zelf gevraagd om dit voorstel of heeft u het automatisch ontvangen van StiPP?

1. Ik heb zelf het verzoek ingediend om mijn pensioen af te kopen
Als u zelf het verzoek heeft ingediend voor het afkopen van uw pensioen, ontvangt u van ons een brief en formulier per post. U vult het formulier in, ondertekent het en stuurt het samen met een kopie van uw rekeningafschrift naar ons toe. Dat kan heel gemakkelijk via het contactformulier.
2. Ik heb het afkoopvoorstel van StiPP automatisch ontvangen
• Hebben wij uw rekeningnummer al? Dan vermelden wij deze in de brief. Is het rekeningnummer correct? Dan hoeft u verder niets te doen.

• Hebben wij uw rekeningnummer al, maar is deze niet correct? Log dan in op Mijn StiPP Pensioen. Na het inloggen klikt u op 'Lees meer in de brief en controleer het bankrekeningnummer’.

• Is er nog geen rekeningnummer van u bekend? Dan vragen wij in de brief om uw toestemming om uw pensioen af te kopen en uw rekeningnummer aan ons door te geven. Log hiervoor in op Mijn StiPP Pensioen. Na het inloggen klikt u op ‘Geef hier uw gegevens door'. Vervolgens doorloopt u een stappenplan waarin u uw akkoord en rekeningnummer kunt doorgeven.

Wanneer wordt het afkoopbedrag uitbetaald?

Verwacht u de uitbetaling van uw afkoopbedrag? Hoe snel u het geld op uw rekening heeft staan, verschilt per situatie:

1. Mijn rekeningnummer was al bij StiPP bekend én ik heb het afkoopvoorstel automatisch ontvangen
Het afkoopbedrag wordt uiterlijk twee maanden nadat u de brief heeft ontvangen aan het einde van die maand uitbetaald. Kort voordat u het afkoopbedrag op uw rekening ontvangt, ontvangt u een pensioenspecificatie.
2. Mijn rekeningnummer was nog niet bij StiPP bekend óf ik heb zelf een verzoek ingediend om afkoop aan te vragen
Om het afkoopbedrag te ontvangen moet u ons toestemming geven en uw rekeningnummer aan ons doorgeven via Mijn StiPP Pensioen. Het afkoopbedrag wordt uiterlijk twee maanden nadat u uw akkoord heeft doorgegeven aan het einde van die maand uitbetaald. Kort voordat u het afkoopbedrag op uw rekening ontvangt, ontvangt u een pensioenspecificatie.

Naar het overzicht met betaaldata