Van welke werknemers gegevens aanleveren

Uw werknemer start direct met pensioen opbouwen bij StiPP vanaf zijn eerste werkdag. Uw werknemer neemt dan deel in de Basisregeling. Na 52 weken gewerkt te hebben in de Basisregeling gaat uw werknemer over naar de Plusregeling. U leest hier meer informatie over de precieze regels.

De Basisregeling 

Een werknemer begint vanaf zijn eerste werkdag direct met deelnemen aan de Basisregeling. Als de werknemer 52 weken heeft gewerkt voor één of meer werkgevers in de uitzend- en detacheringsbranche, dan gaat de werknemer deelnemen in de Plusregeling.

De Plusregeling

Na 52 weken gewerkt te hebben voor één of meerdere werkgevers, gaat uw werknemer over naar de Plusregeling. Stopt de werknemer met werken in de branche, dan bouwt hij ook geen pensioen meer op bij StiPP, tenzij er sprake is van vrijwillige voortzetting door de deelnemer of in geval van premievrije voortzetting van de pensioenopbouw wegens arbeidsongeschiktheid. 

Al eerder in de sector gewerkt?

Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het arbeidsverleden van uw werknemer. Dit heeft u namelijk nodig om te beoordelen in welke pensioenregeling de werknemer wordt aangemeld. Op de pagina ‘Terugkeren in de sector’ leest u hoe u omgaat met onderbrekingen tussen uitzendovereenkomsten en wat u kunt doen om dit arbeidsverleden te achterhalen.

Eerder aanmelden mag

Indien u dit wilt, kunt u werknemers ook eerder aanmelden voor de Plusregeling. Let op: jongere deelnemers tot 35 jaar bouwen in de Basisregeling meer pensioen op dan in de Plusregeling. In de Plusregeling zijn zij wel (beter) verzekerd voor risico’s als overlijden en arbeidsongeschiktheid. U spreekt samen met uw werknemer af of eerder aanmelden in de Plusregeling passend is.

Voorbeelden
Bovenstaande regels hebben we in een groot aantal voorbeelden uitgewerkt waarin u kunt zien hoe u de weken telt tijdens het deelnemerschap aan de Basis- of Plusregeling in verschillende situaties. 

Voorbeelden wachttijd en deelnemerschap