Nieuws

Vanaf april start StiPP met overdragen kleine pensioenen uit het verleden

Vanaf 2019 is wettelijk geregeld dat een klein pensioen automatisch overgedragen wordt aan de nieuwe pensioenuitvoerder als uw werknemer van baan wisselt. Een klein pensioen is een pensioen lager dan € 503,24 bruto per jaar (2021). Vanaf april 2021 gaan we starten met het overdragen van kleine pensioenen van uw ex-werknemers waarbij het dienstverband is beëindigd voor 1 januari 2018.

Als pensioen is overgedragen, zijn er geen correcties meer mogelijk

Als uw werknemer uit dienst gaat, is het belangrijk dat u de gegevens zo snel mogelijk en in één keer goed aanlevert. Denk daarbij ook aan uitbetalingen van reserveringen voor vakantiedagen. Nadat wij het pensioen van uw ex-werknemer hebben overgedragen aan de nieuwe pensioenuitvoerder is het niet meer mogelijk om correcties door te voeren. U krijgt een foutmelding in het PDO-verwerkingsverslag.   

Handleiding en regels correcties

Vanaf april 2021 tot en met april 2022 gaat StiPP alle kleine pensioen overdragen met een einde dienstverband van voor 1 januari 2018. Mocht u dus nog correcties willen doorgeven, doe dat zo snel mogelijk. Houd daarbij rekening met de regels voor correcties. Zo mag u alleen nog correcties doorgeven van vóór 2020 als deze ten gunste zijn van uw ex-werknemer. Er moet dus extra pensioenopbouw ontstaan door de correctie. Meer leest u op onze website en de handleidingen op stippensioen.nl/correctie.

 

Terug naar nieuwsoverzicht