U gaat naar een andere werkgever binnen de branche

Heeft u een andere baan in de uitzend- en detacheringsbranche gevonden? En bouwde u bij uw vorige uitzend- of detacheringswerkgever ook al pensioen op bij StiPP? Dan verandert er niet altijd iets voor uw pensioen.

Hoe gaat het verder?

  • Bouwt u (weer) pensioen op bij StiPP?
    StiPP is het pensioenfonds voor uitzendkrachten en gedetacheerden. Alle werkgevers in de uitzend- en detacheringsbranche zijn verplicht om zich aan te sluiten bij pensioenfonds StiPP. Als u een nieuwe baan als uitzendkracht of gedetacheerde vindt, blijft of komt u dus terug bij pensioenfonds StiPP.

    Biedt uw werkgever de StiPP-pensioenregeling niet aan? Het kan zijn dat uw werkgever van StiPP toestemming heeft gekregen om een andere pensioenregeling toe te passen. Bekijk hiervoor de lijst met aangesloten en vrijgestelde werkgevers. Biedt uw werkgever helemaal geen pensioenregeling aan? Neem dan contact op met de Stichting Naleving Cao voor Uitzendkrachten(SNCU). 

  • In welke pensioenregeling gaat u pensioen opbouwen?
    Dat hangt af van de pensioenregeling waarin u al eerder pensioen heeft opgebouwd. En hoe lang het geleden is dat u pensioen bij StiPP heeft opgebouwd. Soms tellen eerdere deelnames in de pensioenregeling mee om te berekenen of u in de Basis- of Plusregeling wordt aangemeld.

    Hier leest u hoe het werkt als u in de branche blijft of terugkeert.


Naar alle levensgebeurtenissen