Voor 67 jaar

U kunt uw pensioen voor uw 67e laten uitkeren. Dat kan op z'n vroegst vijf jaar voor uw AOW-leeftijd. Dit heeft wel gevolgen voor de hoogte van uw pensioen. U bouwt namelijk minder lang pensioen op én het pensioen moet langer worden uitgekeerd. 

Zes maanden voor uw pensioenleeftijd ontvangt u van ons een brief over het uitkeren van uw pensioen vanaf de pensioenleeftijd. Wilt u eerder dan de pensioenleeftijd pensioen laten uitkeren? Vul dan het formulier 'aanvraag vervroegd pensioen' in en stuur het minimaal één maand voor de ingangsdatum (digitaal) naar ons op. 

Keuzes maken bij het aanvragen van pensioen
Bij het aanvragen van het pensioen maakt u keuzes. Deze keuze gaat bijvoorbeeld over de vraag of u wilt dat uw partner pensioen ontvangt als u overlijdt. Of dat u een pensioen wilt ontvangen dat altijd hetzelfde blijft (stabiel), of elk jaar wijzigt (variabel). Als u een klein pensioen heeft (minder dan € 592,51 bruto per jaar) heeft u ook nog de keuze of u het bedrag in één keer of elke maand wilt ontvangen. Deze keuzes geeft u in één keer aan ons door op het aanvraagformulier

Over welke keuze wilt u meer weten?

Ik wil meer weten over de keuze...

Terug