Hoe geef ik mijn keuze door?

Zes maanden voordat u 67 wordt ontvangt u van ons het aanvraagformulier voor uw pensioen. Op het aanvraagformulier moet u een keuze maken tussen:

  • Een stabiele pensioenuitkering van StiPP
  • Een stabiele pensioenuitkering bij een andere pensioenuitvoerder of verzekeraar
  • Een variabele pensioenuitkering bij een andere pensioenuitvoerder of verzekeraar

Op de pagina 'Met pensioen gaan' vindt u meer informatie over hoe het proces rondom met pensioen gaan verder verloopt en welke andere keuzes u moet maken. 

U kiest voor een stabiele pensioenuitkering van StiPP

Wanneer u kiest voor een stabiel pensioenuitkering van StiPP kruist u deze optie aan op het aanvraagformulier voor uw pensioen. U vult uw gegevens in en stuurt het aanvraagformulier naar ons op via het contactformulier. U ontvangt dan vanaf de ingangsdatum van uw pensioen de rest van uw leven een maandelijkse pensioenuitkering van StiPP. 

U kiest voor een stabiele of variabele pensioenuitkering bij een andere pensioenuitvoerder of verzekeraar

Wanneer u kiest voor een pensioenuitkering bij een andere pensioenuitvoerder of verzekeraar vraagt u een offerte aan bij de pensioenuitvoerder of verzekeraar die u wenst. StiPP biedt u via StiPP.metpensioen.nl inzicht welke variabele pensioenuitkering u met uw beschikbare kapitaal zou kunnen aankopen. StiPP werkt daarbij samen met Apple Tree, de tussenpersoon verbonden aan StiPP.metpensioen.nl. Wenst u na het bekijken van deze site meer informatie over de aankoop van een variabele pensioenuitkering? Dan kan Apple Tree u, indien gewenst, behulpzaam zijn bij het maken van uw keuze en bij het vervolgtraject. U kunt tot 1 maand voor uw gewenste pensioeningangsdatum bij StiPP doorgeven bij welke verzekeraar u uw variabele pensioen wilt aankopen. Let op! Bij verzekeraars kunt u meestal alleen een variabele pensioenuitkering aankopen wanneer uw kapitaal hoger is dan € 10.000,-.

Stuur de ondertekende offerte naar ons op
Stuur de ondertekende offerte naar ons op via het contactformulier. Als wij een ondertekende offerte hebben ontvangen, maken wij het kapitaal over. Maakt u geen keuze of ontvangen wij geen offerte? Dan regelen wij voor u een stabiele pensioenuitkering.