Verhuizen

Als u binnen Nederland verhuist hoeft u dit niet aan StiPP door te geven. Dat krijgen wij door via de gemeente. 

Correspondentieadres wijzigen

Wilt u uw post op een ander adres ontvangen? U kunt uw correspondentieadres wijzigen. Geef uw correspondentieadres aan ons door via Mijn StiPP Pensioen.

Verhuizen in of naar het buitenland

Gaat u verhuizen in of naar het buitenland? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Als u pensioen van StiPP ontvangt, gaan er andere belastingregels gelden. Hierbij maakt het uit of u in de EU of buiten de EU woont. Hieronder leest u wat de verschillen zijn voor binnen en buiten de EU.

Geef uw adres aan ons door
Als u naar het buitenland gaat verhuizen, moet u zich uitschrijven bij uw gemeente. Uw persoonsgegevens worden dan overgezet naar de Registratie Niet-ingezetenen (RNI). Als u in het buitenland verhuist, geeft u de wijziging door aan het RNI. Wij krijgen uw nieuwe adres dan via het RNI door. U kunt u w buitenlandse adres ook aan ons doorgeven via  Mijn StiPP Pensioen. 

Minder AOW
Heeft u tussen uw 15e en uw AOW-leeftijd een aantal jaar niet in Nederland gewoond of gewerkt? Dan krijgt u minder AOW. U kunt zich hiervoor wel vrijwillig verzekeren. Meer informatie vindt uw op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Wat gebeurt er met mijn pensioen?
Als u gaat emigeren naar het buitenland, dan stopt u meestal met werken als uitzendkracht of gedetacheerde in Nederland. U bouwt dan ook geen pensioenkapitaal meer op bij StiPP.

Pensioen blijven opbouwen bij StiPP?
Als u voor uw werk in het buitenland gaat wonen, kunt u in aanmerking komen voor een detacheringsverklaring. In deze verklaring geeft uw werkgever aan dat u gedetacheerd bent. Deze detacheringsverklaring, het E101-formulier, kun u aanvragen bij de SVB. Met deze verklaring blijft u bij uw huidige pensioenfonds pensioen opbouwen. De periode dat u in het buitenland woont, heeft ook geen invloed op uw AOW later. Via uw werkgever kun u meer informatie ontvangen hoe dit voor u geregeld is. Meer informatie vindt u op svb.nl.

Pensioen ontvangen en verhuizen naar het buitenland?
Als u in een land binnen of buiten de EU woont en pensioen ontvangt, gelden er andere belastingregels dan wanneer u in Nederland woont. Voor meer informatie hierover, klikt u hieronder verder naar de situatie die bij u van toepassing is.

 

Terug naar alle levensgebeurtenissen