Belastingaangifte

Als u een pensioenuitkering ontvangt of uw pensioen heeft afgekocht, dan krijgt u in februari een jaaropgave. Deze heeft u nodig voor uw belastingaangifte.

In de jaaropgave staat hoeveel pensioen u in het afgelopen jaar heeft ontvangen. Verder vindt u in dit overzicht alle gegevens die u nodig heeft voor uw belastingaangifte.

Waarom krijg ik een jaaropgave?
Als u een pensioenuitkering ontvangt of uw pensioen heeft afgekocht, dan ontvangt u een jaaropgave.

Op Mijn StiPP Pensioen vindt u uw jaaropgave én het betalingsbericht terug. Op het betalingsbericht ziet u wanneer wij de pensioenuitkering aan u hebben overgemaakt. 
Wanneer krijg ik mijn jaaropgave?
De jaaropgave over 2023 is uiterlijk 30 januari 2024 digitaal beschikbaar. U bekijkt uw jaaropgave online  in Mijn StiPP Pensioen. U downloadt of print uw jaaropgave op uw computer. Heeft u aan ons doorgegeven dat u de pensioeninformatie niet digitaal wilt ontvangen? Dan ontvangt u de jaaropgave rond 2 februari 2024 per post. 
Wat heb ik nodig uit mijn jaaropgave voor mijn belastingaangifte?
Het loon, de ingehouden loonheffing en de ingehouden bijdrage Zorgverzekeringswet heeft u nodig voor de aangifte Inkomstenbelasting. Heeft u de aangifte gedownload waarin de gegevens al vooraf zijn ingevuld? Dan raden wij u aan deze goed te controleren met de gegevens in onze jaaropgave.
Hoe verwerk ik de gegevens in mijn belastingaangifte?
U vult deze gegevens in bij uw inkomensgegevens die vallen in Box 1.
Wat is loonheffingskorting?
Loonheffingskorting is een korting op de loonheffing. Daardoor betaalt u minder belasting. Op de jaaropgave staat achter loonheffingskorting ‘ja’ of ‘nee’.
- Staat er op de jaaropgave ‘ja’: de loonheffingskorting is toegepast door StiPP.
- Staat er op de jaaropgave ‘nee’: de loonheffingskorting is niet toegepast door StiPP.

De loonheffingskorting mag maar bij één werkgever of uitkeringsinstantie worden toegepast.
Wat is mijn A factor?
Bent u op zoek naar uw factor A voor de belastingaangifte? Deze vindt u terug op uw Uniform Pensioenoverzicht.