Nieuws

Onderzoek: Hoe kijkt u naar uw pensioen?

StiPP onderzoekt hoeveel onzekerheid u accepteert rondom uw pensioen. Daarnaast onderzoeken we hoeveel waarde u hecht aan maatschappelijk verantwoord beleggen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door IG&H. Wij waarderen het als u uw mening geeft.

Meer of minder risico?

StiPP belegt uw pensioen. De hoogte van uw pensioen is afhankelijk van de beleggingsresultaten. We onderzoeken hoeveel beleggingsrisico u acceptabel vindt. Hoe moeten we het pensioengeld volgens u beleggen? Wilt u veel, of juist weinig risico nemen? De uitkomsten helpen ons bij het vaststellen van ons beleggingsbeleid. In het onderzoek vragen we u om met de pensioenmeter uw voorkeur aan te geven. In het onderzoek zit een filmpje. Bekijk dit goed voordat u verder gaat!

Maatschappelijk verantwoord beleggen

StiPP kijkt niet alleen naar de financiële aspecten van de beleggingen. We kijken ook of de bedrijven waarin wordt belegd goed omgaan met mens en milieu. We willen graag weten hoe belangrijk maatschappelijk beleggen voor u is.

Onderzoek duurt 10 minuten en is online

Het onderzoek wordt online uitgevoerd door onderzoeksbureau IG&H. Actieve deelnemers, ex-deelnemers en pensioengerechtigden waarvan StiPP het e-mailadres heeft, krijgen via e-mail een uitnodiging voor het onderzoek.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Is het onderzoek anoniem?
Ja, het onderzoek is anoniem. Er zijn anoniem verwerkt en er is geen link tussen uw gegevens en de gevolgen.
Is het belangrijk dat ik meedoe aan onderzoek?
Ja, pensioen verandert en ervoor keuzes gemaakt worden. Dat doen we natuurlijk bij voorkeur op basis van uw mening.
Is het belangrijk dat ik meedoe aan dit onderzoek?
Ja, pensioen verandert en ervoor keuzes gemaakt worden. Dat doen we natuurlijk bij voorkeur op basis van uw mening.
Wat gebeurt er met de resultaten van het onderzoek?
De vormgeven van belangrijke informatie voor het vormgeven van het beleggingsbeleid van StiPP. Het pensioenfonds is er voor de deelnemers. Een beeld van hoe de deelnemers van het pensioenfonds aankijken tegen het nemen van beleggingsrisico's en maatschappelijk verantwoord beleggen.
De bedragen in de pensioenmeter zijn niet gelijk aan mijn pensioenaanspraken, hoe kan dat?
Het onderzoek is niet op maat gemaakt, u ziet daarom een ​​schatting van pensioenuitkomsten in 3 scenario's, bij verschillende manieren van beleggen van het pensioen. In het onderzoek zijn aannames gedaan, omdat het niet persoonlijk is. Zo gaan we uit van 45 jaar volledige opbouw van pensioen tot 68 jaar. En van een salarisgroep. De bedragen in de tabel zijn netto (dus na aftrek belasting). De AOW wordt niet meegenomen.
Terug naar nieuwsoverzicht