Heb je een vrijstelling gekregen en hoef je dus niet deel te nemen aan onze pensioenregeling? Op deze pagina lees je hoe je je vrijstelling behoudt. En wanneer we bekijken of je nog steeds aan de voorwaarden voldoet. Ook lees je wat je kunt doen als er iets verandert in je eigen regeling of in onze regeling.
Voorwaarden om vrijstelling te behouden
Je houdt je vrijstelling alleen als je blijft voldoen aan de regels die erbij horen. Had je bijvoorbeeld al een eigen pensioenregeling vóór je aansluiting bij StiPP? Dan moet die regeling minstens even goed (financieel en actuarieel gelijkwaardig) zijn als onze regeling. Zo zorgen we ervoor dat werknemers in dezelfde branche een vergelijkbaar pensioen opbouwen.
Meer informatie over de voorwaarden vind je in ons Vrijstellingsbeleid.
Hertoets: elke vijf jaar een beoordeling
Minstens één keer in de vijf jaar beoordelen wij of je je vrijstelling mag houden. Dit heet de hertoets.
Had je een vrijstelling omdat je al een eigen pensioenregeling had? Of om ‘andere redenen’? Dan vragen we je elke vijf jaar om aan te tonen dat jouw regeling nog steeds minstens even goed is als die van ons.
Heb je een vrijstelling op basis van 'onvoldoende beleggingsrendement'? Dan vragen we je elke vijf jaar om aan te tonen dat je eigen regeling ten minste dezelfde aanspraken biedt als die van StiPP.
Extra beoordeling als er iets verandert
Verandert er veel aan je eigen pensioenregeling ? Meld dit dan bij ons. Bij grote veranderingen kunnen we je vrijstelling tussendoor nog een keer bekijken. Ook als er in onze pensioenregeling veel verandert – bijvoorbeeld door een wetswijziging – kunnen we tussendoor bekijken of je je vrijstelling mag houden.
Vrijstelling intrekken
Voldoet je pensioenregeling niet meer aan de voorwaarden? Dan kunnen we je vrijstelling intrekken. Je mag ook zelf je vrijstelling laten intrekken. Dit doe je via het contactformulier werkgevers. Wij bekijken dan vanaf wanneer we de vrijstelling intrekken.