Ik ben vrijgesteld van de verplichtstelling van StiPP

Bent u vrijgesteld van de verplichte aansluiting bij StiPP en bent u een werkgever die alleen maar payrollwerknemers in dienst heeft? Dan valt u per 1 januari 2021 niet meer onder de  verplichtstelling van StiPP en wordt uw onderneming afgesloten van StiPP. Dit gebeurt niet automatisch. Hiervoor moet u zelf actie ondernemen. 

Vul de verklaring in

Om de aansluiting te laten beëindigen, moet u een verklaring invullen. Download de verklaring via onderstaande knop, vul hem in en stuur de ingevulde verklaring zo spoedig mogelijk naar ons toe via payroll@stippensioen.nl. StiPP neemt naar aanleiding van uw verklaring contact met u op over de vervolgstappen.

  • Wanneer blijkt dat u een payrollorganisatie bent met alleen maar payrollwerknemers in dienst, wordt uw organisatie per 1 januari 2021 afgesloten.
    Of
  • Wanner StiPP redenen heeft om aan te nemen dat u nog andere activiteiten uitvoert, gaan wij verder onderzoek doen.

U wordt van de uitkomst op de hoogte gesteld door ons.

Verklaring payrollorganisatie 

Regel een adequate pensioenregeling

Voor uw payrollwerknemers moet u per 1 januari 2021 een adequate pensioenregeling regelen. Controleer goed of de pensioenregeling waaraan u uw payrollwerknemers nu laat deelnemen voldoet aan de wettelijke eisen van een adequaat pensioen. Anders kunt u uw payrollwerknemers laten deelnemen aan de pensioenregeling van de inlener. Of u regelt voor al uw payrollwerknemers een pensioenregeling die voldoet aan de wettelijke eisen van een adequaat pensioen. StiPP biedt zelf geen pensioenregeling aan voor payrollwerknemers. 

Eigen verantwoordelijkheid

Neemt u geen contact met ons op? Dan gaan wij er van uit dat u een uitzendonderneming bent. Elke vijf jaar zullen we dan controleren of de grond op basis waarvan een vrijstelling is verleend, nog steeds klopt. StiPP kan zelf niet bepalen of u een payrollorganisatie bent of payrollwerknemers in dienst heeft. U moet dus zelf in actie komen.