Alle informatie rondom coronavirus en StiPP

Op deze pagina vindt u alle informatie die wij tot nu toe hebben gepubliceerd rondom het coronavirus en de gevolgen hiervan voor (het pensioen van) StiPP

Veelgestelde vragen werknemers

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen van werknemers rondom het coronavirus

 

Mijn werkgever zit in de financiële problemen en kan de pensioenpremie niet betalen. Betekent dit dat ik ook geen pensioenkapitaal opbouw?
Nee, u blijft gewoon pensioenkapitaal opbouwen op basis van de gegevens die uw werkgever bij ons aanlevert.
Ik werk niet, maar krijg wel mijn loon uitbetaald. Bouw ik gewoon pensioen op over deze uren?
Als u uw loon krijgt doorbetaald, dan bouwt u over dat loon ook gewoon pensioen op. Ook al heeft u niet daadwerkelijk gewerkt.
Wat zijn de gevolgen van het coronavirus op mijn pensioenkapitaal?
Elke maand wordt premie gestort op uw pensioenbeleggingsrekening. Deze premies worden voor u belegd en vormen op uw pensioendatum een pensioenkapitaal. Voor de korte termijn betekent de huidige situatie dat uw pensioenkapitaal naar verwachting zal dalen omdat de beleggingswaarde daalt. Dit effect zal het grootste zijn in de jongere leeftijdscategorieën. StiPP belegt uw pensioen echter voor de lange termijn. Wij verwachten dat een groot deel van de huidige economische schade ingehaald zal worden. Wanneer dit herstel plaatsvindt, is onder andere afhankelijk van hoe lang het coronavirus aanhoudt.
Krijg ik mijn pensioen nog wel maandelijks uitbetaald?
Ja, alle werkzaamheden binnen StiPP blijven zo veel mogelijk doorlopen zoals u gewend bent. Wij zorgen ervoor dat u maandelijks uw pensioen op tijd blijft ontvangen.