mijn pensioenadministratie

Premie

Een werknemer gaat na 26 weken wachttijd deelnemen aan de pensioenregeling. Voor elk uur dat een werknemer na de wachttijd voor u werkt, betaalt u pensioenpremie. U betaalt de pensioenpremie aan StiPP.

De premie verschilt per regeling

In de Basisregeling betaalt u de volledige premie: 2,6% van het bruto loon. In de Plusregeling betaalt uw werknemer mee aan het pensioen: maximaal 1/3 van de totale premie. De totale premie is 12% van de pensioengrondslag. Uw werknemer betaalt dus maximaal 4%. Voor 2019 geldt een maximum pensioengrondslag van € 23,24 per uur. Dit is het maximum uurloon minus de uurfranchise (€ 29,88 min € 6,64).

U betaalt de volledige pensioenpremie aan StiPP

Volledige premie betalen: belastingvoordeel

U kunt ervoor kiezen om ook in de Plusregeling (net zoals in de Basisregeling) de volledige premie voor uw werknemer te betalen. De extra pensioenkosten kunt u aftrekken van uw winst. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Belastingdienst.

Op tijd premie afdragen

Als werkgever bent u verplicht de premie op tijd aan StiPP te betalen. Het deel dat de werknemer betaalt, houdt u in op het loon. Ongeveer een week nadat u bij ons de maandelijkse deelnemersgegevens aangeleverd heeft, ontvangt u een nota voor de pensioenpremie. Als u niet tijdig betaalt, kan StiPP een boete opleggen.