mijn stipp pensioen

Belastingaangifte

Als u een pensioenuitkering ontvangt of uw pensioen heeft afgekocht, dan krijgt u in februari een jaaropgave. Deze heeft u nodig voor uw belastingaangifte.

In de jaaropgave staat hoeveel pensioen u in het afgelopen jaar heeft ontvangen. Verder vindt u in dit overzicht alle gegevens die u nodig heeft voor uw belastingaangifte.

Waarom krijg ik een jaaropgave?
Als u een pensioenuitkering ontvangt of uw pensioen heeft afgekocht, dan ontvangt u een jaaropgave. Op Mijn StiPP Pensioen kunt u het betalingsbericht terugvinden. Op dat betalingsbericht kunt u zien wanneer wij in 2018 de pensioenuitkering aan u hebben overgemaakt. 
Wanneer krijg ik mijn jaaropgave?
U kunt uw jaaropgave online bekijken in Mijn StiPP Pensioen. U kunt uw jaaropgave downloaden en printen of opslaan op uw computer. Heeft u aan ons doorgegeven dat u de pensioeninformatie niet digitaal wilt ontvangen? Dan ontvangt u de jaaropgave per post. De jaaropgave over 2018 is uiterlijk 9 februari 2019 digitaal beschikbaar.
Wat heb ik nodig uit mijn jaaropgave voor mijn belastingaangifte?
Loon, ingehouden loonheffing en de ingehouden bijdrage Zorgverzekeringswet zijn van belang voor de aangifte Inkomstenbelasting. Heeft u de aangifte gedownload waarin de gegevens al vooraf zijn ingevuld? Dan adviseren wij u deze goed te controleren met de gegevens in onze jaaropgave.
Hoe verwerk ik de gegevens in mijn belastingaangifte?
U vult deze gegevens in bij uw inkomensgegevens die vallen in Box 1.
Wat is loonheffingskorting?
Loonheffingskorting is een korting op de loonheffing. Daardoor betaalt u minder belasting. Op de jaaropgave kan achter loonheffingskorting ‘ja’ staan, of ‘nee’.
- Staat er op de jaaropgave ‘ja’: de loonheffingskorting is toegepast door StiPP.
- Staat er op de jaaropgave ‘nee’: de loonheffingskorting is niet door StiPP toegepast.

De loonheffingskorting mag maar bij één werkgever of uitkeringsinstantie worden toegepast.

Heeft u geen jaaropgave ontvangen maar bent u op zoek naar uw factor A voor de belastingaangifte? Deze vindt u terug op uw Uniform Pensioenoverzicht.